Misiunea postului:
Asigură implementarea şi coordonarea unui sistem de management al calităţii şi siguranţei alimentare în care să fie respectate cerinţele clientului, cerinţele de siguranţă a alimentelor, calitatea produselor precum şi cerinţele legate de protecţia mediului înconjurător.
Principalele responsabilităţi:
- Coordonează implementarea şi menţinerea sistemului de asigurare a calităţii legalităţii şi siguranţei produselor conform standardelor şi cerinţelor legale în vigoare;
- Pregăteşte şi verifică procedurile pentru acceptarea şi certificarea furnizorilor;
- Păstrează şi implementează regulile impuse de menţinerea Sistemelor de Calitate;
- Planifică, coordonează şi efectuează audituri interne pentru asigurarea calităţii;
- Reglementează normele de etichetare;
- Analizează şi rezolvă problemele legate de produsul finit, apărute în urma reclamaţiilor de la clienţi;
- Blochează produsele finite care nu corespund specificaţiilor tehnice, situaţiile ce pot afecta imaginea companiei sau care au un impact financiar grav;
- Verifică intrările de marfă (calitativ, regimuri termince şi termen de valabilitate);
- Inspectează locurile de depozitare şi vânzare a produselor, pentru a se asigura că sunt respectate normele şi reglementările specifice;
- Coordonează partea de management al autorizării fito-sanitare şi siguranţei alimentare în toate aspectele (parc auto, depozite, autorizaţii, etc); menţine relaţia cu DSVSA;
- Identifică şi informează aspectele referitoare la cadrul legal naţional şi european;
- Este reprezentantul managementului în domeniul calităţii la nivelul companiei.
Profilul candidatului:
- Studii universitare de specialitate: chimie, biologie, tehnologie alimentară, controlul şi siguranţa alimentelor;
- Experienţă minim 3 ani într-o poziţie similară;
- Cunoştinţe în domeniul calităţii/ISO;
- Capacitate de a rezolva problemele;
- Abilităţi de organizare şi de planificare;
- Cunoştinţe de managementul proiectului;
- Cunoştinţe generale de management, legislaţie şi standarde
- Domeniul calităţii şi sigurantei alimentare
- Putere de decizie şi asumarea responsabilităţii;
- Uşurinţă în comunicare;
- Abilităţi pentru lucru în echipă;
- Corectitudine, flexibilitate.